facebook

Допомога сім’ям загиблих під час війни: Фонд соцстраху пояснив, кому належить виплати

У випадку загибелі чи травмування внаслідок бойових дій допомогу від Фонду соціального страхування отримують як самі постраждалі працівники, так і їх родини. Про це інформують у ФССУ, який призначив вже 9 мільйонів гривень як одноразову допомогу.

Зазначається, що середній розмір одноразової допомоги від Фонду для родини загиблого внаслідок бойових дій працівника склав 248,9 тисячі гривень.

Середня сума одноразової допомоги утриманцю загиблого склала 49,7 тисячі гривень.

Для кожного з них, а також для осіб, які не перебували на утриманні померлого, однак мали на це право, Фондом також нараховано щомісячні страхові виплати.

Фондом соціального страхування України компенсуються й витрати на поховання застрахованих осіб, загиблих внаслідок ведення бойових дій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Одноразова допомога сім’ї потерпілого виплачується у сумі, що дорівнює 100 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 250 800 грн. Одноразова допомога кожній особі, яка перебувала на його утриманні, виплачується у сумі, що дорівнює 20 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 50 160 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...