facebook

Вдавала патріотку, щоби проникнути до лав СБУ і стати “подвійним агентом”: на Луганщині затримали шпигунку ФСБ

У Луганській області контррозвідники викрили та затримали глибоко законспіровану шпигунку ФСБ, яка вдавала українську патріотку, щоб проникнути до СБУ і стати “подвійним агентом”.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

“Для виконання ворожого завдання зловмисниця вийшла на представника одного з підрозділів СБУ і запропонувала свою допомогу у боротьбі з агресором. Серед іншого “гарантувала” надавати актуальну інформацію щодо діяльності ворога на тимчасово окупованій території сходу України. Втім, співробітники СБУ встановили, що у 2019 році вона була завербована російською спецслужбою через підконтрольне окупантам так зване МДБ ЛНР”, – йдеться в повідомленні.
За даними спецслужби, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну зловмисниця виконувала завдання щодо виявлення маршрутів і техніки ЗСУ на території Луганської області. Крім того, вона збирала установчі дані та місця перебування учасників спротиву в регіоні, зокрема у захопленому селищі Марківці. Одержану інформацію вона передавала окупаційній адміністрації для подальших репресій проти місцевих жителів.

Згодом російська шпигунка отримала завдання встановити контакт та налагодити співпрацю з українською спецслужбою.

“Унаслідок багатоходових контррозвідувальних заходів зловмисницю вчасно викрили, задокументували злочинну діяльність та ідентифікували її “куратора”. Співробітники української контррозвідки дезінформували агресора, вивели зрадницю на підконтрольну територію та затримали”, – розповіли в СБУ.
Наразі затриманій повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 15 років або довічне ув’язнення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, правоохоронці затримали агентку Росії, яка у Миколаєві «полювала» за місцями дислокації бойових літаків ЗСУ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...