facebook

Погрожували відібрати дитину: медик Мар’яна Мамонтова розповіла про знущання у полоні

Медик Мар’яна Мамонова, яку у вересні разом із 214 військовополоненими обміняли на Медведчука, розповіла про умови утримання у російському полоні. Дівчина була вагітна і народила за кілька днів після повернення в Україну.

В інтерв’ю ВВС вона розповіла про те, що її постійно залякували.

За її словами, перші кілька місяців окупанти позбавили дівчину доступу до здорової їжі та свіжого повітря, а спала вона на підлозі. Коли Мар’яна була вже на 9-му місяці, їй заборонили користуватися туалетом.

Росіяни постійно залякували полонену і погрожували їй, що відберуть дитину після пологів і віддадуть до дитбудинку. Пізніше полонену привезли на склад для зйомок відео з іншими військовополоненими з “Азовсталі”.

Перший допит відбувся невдовзі після здачі в полон, який проводив російський урядовець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Він сказав, що, якщо я не відповім так, як йому потрібно, він відправить мене до табору в росію, а мою дитину заберуть”, – сказала Мар’янна.

Також окупанти залякували жінку собаками, щоб змусити її робити неправдиві заяви.

Медична освіта дала дівчині можливість розуміти, наскільки нормально протікає вагітність. Скарг на самопочуття не було, незважаючи на те, що в камері, яка розрахована на шістьох, мешкали 40 дівчат.

“Старі жінки спали по двоє або по троє на ліжку. Я спала на підлозі під ліжком із подругою. У мене була пара подушок та ковдра”, – сказала Мар’яна.

Пізніше дівчину перевели до меншої кімнати, де вона спала на дерев’яному матраці на підлозі.

Військовополонена медик розповіла, що окупанти знали про її становище з самого початку, але перші кілька місяців поводилися з нею так само, як і з рештою полонених жінок. І тільки коли Мар’яна була на 7-му місяці вагітності, лікар наказав їй більше бувати на свіжому повітрі. Після цього окупанти дозволили гуляти дівчині у дворі, але це залежало від чергового охоронця: хтось дозволяв гуляти півдня, а хтось зовсім не випускав надвір.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...