facebook

Обрано журі Нацвідбору на “Євробачення-2023”

З 31 жовтня до 7 листопада тривало голосування за членів журі Національного відбору “Євробачення-2023” у додатку “Дія”. Зрештою оголосили трьох переможців — тих, хто набрав найбільше голосів.

Українці мали змогу обрати серед 9 кандидатів – усі вони або брали участь у “Євробаченні”, або мають великий досвід робити на українській сцені, або знають, як працює конкурс та можуть обʼєктивно оцінити учасників.

Згідно з рейтингом, до трійки музичного журі увійшли:

Тарас Тополя, лідер гурту “Антитіла”, доброволець 130 батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Волонтер, співзасновник благодійного фонду “АНТИТІЛА”;
Джамала, співачка та переможниця “Євробаченя-2016”, володарка “Нагороди за визначне лідерство артиста” від Атлантичної ради США 2022 року;
Юлія Саніна, фронтвумен гурту “The Hardkiss”, авторка пісень, композиторка. Була у журі та наставницею талант-шоу “X-Фактор”, учасницею телешоу “Танці з зірками”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Участь в опитуванні взяли участь понад 500 тисяч користувачів.

Трьом переможцям голосування запропонують підписати угоду члена журі фіналу Нацвідбору, після того вони офіційно долучаться до команди. У випадку, якщо хтось із трьох через вагомі причини не зможе підписати угоду, то членом журі стане наступний кандидат за рейтинговим списком результатів голосування.

Після підписання угоди трійку журі оголосять публічно. Фінал Національного відбору на Пісенний конкурс “Євробачення-2023” відбудеться 17 грудня у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі. Список фіналістів буде оголошено не пізніше, ніж 17 листопада, а доти пройде прослуховування учасників лонгліста.

Хто такі, що люблять і кого слухають цьогорічні учасники Нацвідбору “Євробачення”
Голосування за склад журі нацвідбору конкурсу проходило вперше в історії. Опитування тривало впродовж тижня у мобільному застосунку “Дія”.

Зазначимо, 67-й Пісенний конкурс “Євробачення” прийматиме Ліверпуль від імені України у травні наступного року. У конкурсі візьмуть участь 37 країн.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі “Євробачення-2023”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...