facebook

Путін “клянчить компроміси”: чому ядерний шантаж рф не підштовхнув Україну до переговорів

Американський генерал не вірить у те, що росія може застосувати ядерну зброю. Окупанти ядерним шантажем намагалися посадити Україну за стіл переговорів, але їхній план не спрацював.

Політичний аналітик Олег Лісний у коментарі Realist.online розповів, на що, ймовірно, розраховував президент росії і чому йому не вдалося цього досягти.

За словами аналітика, Україна зайняла жорстку позицію, відмовившись від переговорів із росією після “референдумів” на окупованих територіях. Кремль намагався ядерним шантажем посадити Україну за стіл переговорів, сподіваючись, що західні партнери вплинуть на Володимира Зеленського в цьому питанні. Проте український президент не повівся на маніпуляції російського диктатора.

Як було сказано у звіті Інституту вивчення війни, Кремль не зможе безпосередньо змусити Київ йти на переговори через ядерні загрози. За оцінками експертів, варіант використання росією ядерної зброї в Україні залишається малоймовірним, і Кремль вживає заходів для деескалації своєї ядерної риторики.

“Ядерні погрози Кремля не змогли підірвати політичну та суспільну волю України продовжувати протистояти вторгненню росії”, – сказано у звіті ISW.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, Володимир Зеленський в одному з недавніх звернень звернув увагу, що москва тепер почала звертатися з пропозиціями про “гарантії безпеки” саме до України, а не до Заходу, як це було до 24 лютого цього року.

Такі дії демонструють слабкість путіна, який замість того, щоб тиснути на Україну та Захід, клянчить компроміси.

“Принциповий момент, на який мало хто звернув увагу, полягає саме в тому, що Україна за рахунок перемог на полі бою стає суб’єктом світової політики. За президента Зеленського стався своєрідний політичний перелом, коли кремль вимагає “гарантій” не від Заходу, а від України. Путін після провального ядерного шантажу буквально кожен день випрошує переговори з Києвом, марно сподіваючись, що Захід “змусить” Офіс президента на це піти. Усе це демонстрація слабкості путіна. Якби він мав можливість, він би намагався тиснути, а не клянчити якісь компроміси”, – зазначив Олег Лісний.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...