facebook

Як реагують країни-члени НАТО і чи може Альянс вступити у війну проти РФ: усе, що відомо про влучання ракет по Польщі

Союзники по Альянсу розглядають падіння російської ракети на території Польщі, як ескалацію з боку Москви.

Під час масованої ракетної атаки Росії по Україні ворожі ракети влучили по території країни НАТО Польщі, вбивши двох людей. У США підтверджують, що російські ракети в момент обстрілу України перетнули польський кордон.

Як реагує світ, чи вступить НАТО у війну проти РФ та що відомо про інцидент – у статті ТСН.ua.

Що відомо про падання російських ракет
За інформацією польських ЗМІ, у місті Пшеводув внаслідок вибуху трактора загинуло дві людини. Це сталося о 15:40 за варшавським часом на зерноприймальному пункті.

“Ми встановили, що потерпілі – працівники зерносушарки. Зараз на місці працюють рятувальні служби. Точні причини та обставини події встановлюються, за наданою нам інформацією, вибух пролунав у кількох сусідніх містах. До Пшеводова прямують великі сили поліції та пожежної охорони. Вся територія охороняється”, – пише Polsat news.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Реакція країн-членів НАТО
Союзники по Альянсу розглядають падіння російської ракети на території Польщі, як ескалацію з боку Москви. Вони закликають НАТО ввести у дію 4 стаття Альянсу – закриття та оборона повітряного простору над Україною.

“Естонія готова захищати кожен сантиметр території НАТО. Ми повністю солідарні з нашим близьким союзником Польщею”, — МЗС Естонії.
“Кожен дюйм території НАТО має бути захищений”, — президент Литви.
“Злочинний російський режим випустив ракети, які націлені не лише на населення України, а й упали на території НАТО у Польщі”, — міністерство оборони Латвії.
“Моєю першою реакцією після того, як росіяни вдарили по території Польщі, була б 4 стаття: закриття та оборона повітряного простору над Україною”, – міністр оборони Латвії Пабрікс
А міністр оборони Чехії вважає повідомлення про падіння ракети на Польщу доведеними. Про це поінформували начальник чеського Генштабу Реха та керівник військової розвідки Бероун виданню Deník N CZ.

Що кажуть про влучання ракет РФ у Пентагоні
У Пентагоні прокоментували інформацію про нібито падіння російських ракет. У Міноборони США поінформували, що вони знають про цей випадок, однак наразі не мають жодної інформації, яка б підтверджувала такі повідомлення.

“Я не хочу спекулювати, коли йдеться про наші зобов’язання щодо безпеки, але ми чітко дали зрозуміти, що захищатимемо кожен дюйм території НАТО”, — заявив Райдер під час брифінгу.

Чи може НАТО вступити у війну проти Росії
Варто додати, за Статтею 5, у разі, якщо будь-яка з держав – членів Альянсу стає жертвою збройного нападу, усі інші без винятку члени Альянсу вважатзимуть цей акт насильства збройним нападам на них усіх і вживуть усіх заходів, які вважатимуть за доцільне, щоб допомогти члену Альянсу, який зазнав нападу.

Як вважає російський опозиційний політик Ігор Яковенко, що ця ситуація може стати серйозним поштовхом для реакції з боку країн НАТО.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...