facebook

Українців попередили про “важкі дні”: просять зарядити телефони та набрати води

Через важку ситуацію в енергетичній системі, у середу, 16 листопада, по всій Україні застосовують графіки погодинних відключень, а також додатково – аварійні відключення. Про це повідомляє НЕК “Укренерго”.

В компанії пояснили, що масовані ракетні удари 15 листопада по енергетичній інфраструктурі та похолодання ще більше ускладнили ситуацію в енергосистемі, тому просять з розумінням ставитися до відключень.

Читай також: Як удома заощадити на світлі: куди найбільше йде електрики

Українців просять підготуватися до збільшення часу обмеження електропостачання: зробити необхідний запас води, завчасно зарядити мобільні пристрої та павербанки, щоб бути на зв’язку з рідними.

Як пояснив в ефірі Єдиних новин голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, найскладніша ситуація на заході Україні, а також у центральному і північно-східних регіонах. Там для стабілізації енергосистеми було застосовано аварійні графіки відключень. Це дозволило запобігти повному знеструмленню країни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наступні декілька дні будуть важкими: наближається похолодання і споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на мережі теж. Тому, просимо з розумінням ставитися до відключень, які будуть впроваджуватися по мірі необхідності, а також не полишати звичку економно використовувати електроенергію, каже чиновник.

Обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після вже шостої прицільної ракетної атаки рашистів по енерегооб’єктах. Ремонтні бригади працюють цілодобово над відновленням понівеченої інфраструктури, щоб повернути світло українцям, додали в Укренерго.

Раніше Realist.Online писав, що 15 листопада по нашій території противник випустив понад 90 ракет Х-101 та “Калібр” і більш як десять ударних БпЛА. Українським військовим вдалося збити 77 крилатих ракет, 10 іранських ударних дронів Shahed-136 та один БпЛА “Оріон” знищили підрозділи Сил Оборони. Однак решті вдалося вдарити по енергетичних об’єктах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...