facebook

“Створив приватну школу, але з початком війни одразу пішов воювати”: загинув Олександр Коберник, який продовжував вчитися на медика

Студент Тернопільського медуніверситету Олександр Коберник загинув на Донбасі.

Олександр Коберник (02.06.1970-20.10.2022) навчався в ТНМУ за освітньо-науковою програмою «громадське здоров’я» на заочній формі навчання. Народився він в селі Старий Почаїв Тернопільської області у сім’ї військовослужбовця.

У 1984 році з батьками переїхав у місто Джанкой Кримської області, де й закінчив школу і вступив до Кримського училища культури на відділення духових інструментів. Пройшов строкову службу в армії і після її завершення в 1990 році був прийнятий на посаду вчителя української мови та літератури в середній школі №3 міста Джанкой.

З 1991 року навчався заочно на філологічному факультеті Сімферопольського державного університету за спеціальністю «Українська мова і література».У 1993 році разом з сім’єю переїхав на проживання до міста Нововолинськ Волинської області. У 2011 році започаткував приватну школу «Живе Слово» і став її директором. Докладав багато зусиль для розвитку слідопитського руху.

Одразу після повномасштабного вторгнення росії в Україну Олександр Коберник пішов добровольцем на війну. Там він служив на посаді старшого бойового медика.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

20 жовтня 2022 року загинув під час виконання військових обов’язків у селі Торське Краматорського району Донецької області.

“Колектив ТНМУ сумує і висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу загибелі Героя – Олександра Коберника.Схиляємо голови у пошані до виконаного обов’язку і бережемо в серцях світла пам’ять про нашого випускника. Царство Небесне! Вічна пам’ять Герою!”, – йдеться в повідомленні ТДМУ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...