facebook

Документи, які потрібні українцям для виїзду за кордон

Списки для чоловіків, жінок і для охочих виїхати на автомобілі – різняться

Документи для виїзду за кордон чоловікам
Якщо особа з обмеженими можливостями збирається за кордон, потрібно мати спеціальну довідку про поставлений діагноз, посвідчення, яке підтверджує статус, та закордонний паспорт.
Для тих, у кого є відстрочка від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік, потрібно мати при собі документ про відстрочку від призову (бронювання) + документи про відрядження та закордонний паспорт.
Той, хто має медичний висновок від військової комісії про те, що він не придатний, повинен надати довідку військової медичної комісії про непридатність та закордонний паспорт.
Батько трьох і більше дітей віком до 18 років, має надати свідоцтва про народження дітей, медичні свідоцтва про народження за формою NO103/O, свідоцтво про шлюб та закордонний паспорт.
Одинокий батько неповнолітньої дитини, повинен мати з собою свідоцтво про народження дитини, довідку про смерть матері або рішення суду про позбавлення матері батьківських прав. І закордонний паспорт.
Батько дитини з інвалідністю до 18 років або доросла дитина (особа з інвалідністю до 23 років), потрібно показати свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дитини; довідку, яка підтверджує призначення соціальної допомоги та підтверджує факт того, що дитина з обмеженими можливостями. Також слід мати свідоцтво про отримання державної соціальної допомоги для дітей з обмеженими можливостями.
Усиновлювач, опікун, прийомний батько також можуть виїхати з дитиною за кордон. Треба мати документ, що підтверджує усиновлення, опікунство, догляд (рішення суду, довідка від опіки та опікун, довідка — до 2005 року), закордонний паспорт.
Виїзд з людиною, що потребує постійного спеціального догляду, то для виїзду потрібна довідка про компенсацію для людини, яка займається постійним доглядом, рішення суду, довідка МСЕК.
У разі виїзду до іншої країни для постійного проживання, то потрібна позначка у паспортних документах (постійне місце проживання з печаткою).
Студентам іноземних вишів треба мати при собі довідку про відстрочку, видану центром комплектування, та закордонний паспорт.
Документи для виїзду за кордон жінкам
Закордонний паспорт.
Можна взяти український паспорт, диплом про освіту.
Які документи потрібні для виїзду за кордон машиною
посвідчення водія
техпаспорт на автомобіль
українські номерні знаки на автомобілі
страхування
у разі виїзду не на власному авто потрібна довіреність на авто (власник повинен написати в ній, що дозволяє виїжджати на цьому транспорті за кордон);
тимчасовий реєстраційний талон на машину.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...