facebook

“Вони виконуватимуть наказ, який надійде з Кремля”: військовий експерт – про загрозу наступу з Білорусі

Сергій Грабський зазначив, що посилюється так зване повітряно-космічне угруповання об’єднаних сил Білорусі та Росії, яке може становити загрозу для північних регіонів України.

У Білорусі тривають заходи, що мають на меті підвищити боєздатність військ та організувати взаємодію з російськими військовими, які дислокуються на території цієї держави. Але про те, що десь за тиждень із білоруського напрямку хтось піде в атаку на Україну, поки що не йдеться.

Про це повідомив військовий експерт, учасник миротворчих місій у Косові та Іраку Сергій Грабський в ефірі телеканалу FreeДом 1 грудня.

“На території Білорусі триває комплекс заходів, який має на меті підвищити, як вони говорять, боєздатність білоруських контингентів, організувати взаємодію з російськими військами, які передислоковані чи будуть відправлені на білоруську територію. Але ударні угруповання поки що не розгорнуті, і про це не йдеться”, — сказав Грабський.

Водночас експерт зауважив, що посилюється так зване повітряно-космічне угруповання об’єднаних сил Білорусі та Росії, яке може становити загрозу для північних регіонів України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“До середини квітня ми спостерігали постійну та цілеспрямовану діяльність, пов’язану саме з підвищенням боєздатності підрозділів, які можуть діяти з боку Білорусі, зокрема розгортається та посилюється так зване повітряне або, якщо точніше казати, повітряно-космічне угруповання об’єднаних сил Білорусі та Росії, яке може становити загрозу для наших північних регіонів. Але не йдеться про те, що десь за тиждень із білоруського напрямку хтось піде в атаку на Україну”, — сказав він.

Грабський вважає, що про жодну самостійність в ухваленні рішень вищим військово-політичним керівництвом Білорусі не йдеться. Вони виконуватимуть наказ Кремля, хочуть того чи ні.

“Практично все вище військово-політичне керівництво Білорусі, наголошую, військово-політичне, пройшло підготовку в російських академіях, і тому не йдеться про те, хочуть вони, не хочуть, готові, не готові. Вони виконуватимуть наказ, який надійде із Кремля. І тут жодних сумнівів не повинно бути”, — резюмував він.

Військовий експерт уточнив, що на рівні білоруського суспільства така ідея, як наступ на Україну, не схвалюється. Але не варто мати ілюзій.

“Поженуть — атакуватимуть вони. Нікуди не подінуться. Тут навіть жодних сумнівів, якихось ілюзій не варто мати. А щодо того, чи дотис Путін Лукашенка, чи не дотис, потрібно просто прийняти той факт, що Білорусь є окупованою Росією територією. Тому заяви, які робляться так званим військово-політичним керівництвом, робляться в межах загальної стратегії Кремля. І говорити про самостійність Лукашенка в ухваленні рішень, про початок чи не початок якихось військових операцій не доводиться. Тобто час не настав”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...