facebook

Українські розробники створили унікальний дрон-камікадзе

Окрім поставок західного озброєння Україна працює над власними розробками, які допоможуть завдати влучних ударів по окупантах. На фінальній стадії знаходиться розробка українського дрона, що за технічними характеристиками схожий на іранський «Шахід».

Про це повідомив керівник «Укроборонпром» Олег Болдирєв, передає Центр журналістських розслідувань.

Український дрон матиме суттєві тактичні та технологічні покращення в порівнянні з іранськими аналогами. Так, безпілотник українського виробництва завдавати декілька ударів по цілях і до того ж повертатися назад на базу.

«Він вже є. Я б назвав його «нульовим пацієнтом». Це ударний безпілотник у варіанті «камікадзе». Але ми, українці, дуже жадібні люди. У нас будуть «камікадзе» з можливістю повернення», – зазначив Болдирєв.
Для розробки використали деякі деталі іноземного виробництва, однак все інше – програмне забезпечення, розробка та засоби зв’язку створені українцями.

Нагадаємо, Україна створить флот морських дронів до кінця року. За допомогою благодійної ініціативи UNITED24 Україна оголосила збір коштів на власний флот морських дронів. Безпілотники зможуть завдавати ударів по військовій та корабельній техніці противника.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...