facebook

“Жахливий снігопад накриє окремі області України, страшний мороз проявиться у ці вихідні”: синоптики про холодну погоду

Триває зима, і синоптики закликають українців поводитися обережно, адже ожеледиця, сніг і мороз можуть становити серйозну загрозу життю та здоров’ю наших співгромадян. Експерти радять готуватися до ймовірного похолодання та суттєвих снігових опадів.

Як інформує “biz.today.ua”, циклон з Атлантики спричинив снігопади, налипання мокрого снігу та зниження температури до -11 градусів морозу в деяких областях України.

Цими днями в окремих районах на поверхні снігу було зареєстровано до -18 градусів.

Таку інформацію оприлюднив синоптик Віталій Постригань.

За його даними, найближчими днями в Україні відчуватиметься вплив антициклону із заходу, тому без істотних опадів спостерігатиметься вночі до -4…9 градусів, а вдень до +2 градусів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З 16 грудня на погоду в Україні впливатиме циклон з Атлантики, який зумовить відлигу та опади у вигляді мокрого снігу та дощу.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, 15 грудня у західних та північних областях країни випаде сніг, на півдні пройдуть дощі, у Києві – мокрий сніг, на сході буде сухо.

Температура повітря вночі в середньому до -1…-6 градусів морозу. Вдень очікується потепління до -2…+3 градусів.

На півдні вночі синоптик передає близько нуля градусів, вдень – до +2…+5 градусів.

Сильні вітри у четвер будуть скрізь, окрім західних областей. У Києві пориви вітру досягнуть 15-18 м/с.

Згідно з прогнозом “Укргідрометцентру”, у п’ятницю, 16 грудня, у зв’язку з відлигою та опадами, на високогір’ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей очікується значна сніголавинна небезпека.

Наталка Діденко прогнозує, що до Дня Святого Миколая (19 грудня) заморозки посиляться. А ось на Новий рік снігу в країні не буде, і очікується потепління.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...