facebook

Суд у Гаазі може почати розслідування проти Путіна за атаки по енергетиці України – міністр юстиції ФРН

Йдеться про злочин проти людяності.

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може почати розслідування щодо президента Росії Володимира Путіна за обстріли енергетичної інфраструктури України.

Про це заявив міністр юстиції Німеччини Марко Бушман в інтерв’ю виданням медіагрупи Redaktions Netzwerk Deutschland.

Так, за словами міністра, цілеспрямовані атаки по енергетиці можуть стати приводом для розслідування, “наприклад, злочину проти людяності”. А публічні виступи Путіна можуть стати доказами його прямої відповідальності за ці удари. Адже у своїх промовах очільник Кремля відкрито заявляв, що ракетні удари є цілеспрямованою тактикою.

Бушман уточнив, що суди можуть розцінити як злочин проти людяності те, що відбувається в Україні зараз, “тобто коли людей наражають на дію зими з температурою -30 Сº, навмисно руйнуючи цивільну інфраструктуру, залишаючи їх без електрики та опалення”. На думку очільника німецького Мін’юсту, це “не гіпотетична справа”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас міністр повідомив, що в Німеччині не можуть почати розслідування проти Путіна, адже той має імунітет як очільник іноземної держави.

Бушман також розповів, що в МКС немає компетенції для розслідування факту агресії Росії проти України. Аби це змінилося, РФ має ратифікувати договір про створення такого суду або ж підтримати в ООН передавання відповідної справи до МКС. Проте, за словами міністра, очевидно, що країна-агресорка не робитиме ні того, ні іншого.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...