facebook

Папа Римський назвав війну в Україні світовою

Папа Римський Франциск дедалі частіше згадує Україну у своїх промовах. У Ватикані вважають, що війна розпочата Росією завершиться не скоро.

Про це повідомляє іспанське видання АВС, передає Центр журналістських розслідувань.

Війна в Україні триває не лише між Україною та Росією. Тим чи іншим чином в неї втягнуті й інші країни.

«Я не бачу кінця у короткостроковій перспективі, тому що це світова війна. Не забуватимемо про це. Багато рук мішають казан війни. Це глобально. Я думаю, що війну починають, коли імперія починає слабшати. І коли є зброя, яку потрібно використовувати, випробовувати та продавати. На карту поставлено дуже багато», – зазначив понтифік.
До Папи Римського вже втретє прибув релігійний представник від Володимира Зеленського. Понтифік намагається постійно бути на зв’язку та допомагати. У Ватикані сподіваються, що Різдво як велике релігійне свято принесе хоч трохи миру. Адже у світі ще стільки воєн і страждань, хоча війна в Україні стосується усіх найбільше.

Нагадаємо, Папа Римський не стримав сліз під час молитви за Україну. Під час традиційної молитви в центрі Риму Папа Франциск не зміг стримати емоцій, згадавши про Україну. Понтифік почав тремтіти та змушений був зупинити проповідь.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...