facebook

Підозрюваному екс-поліцейському у вбивстві 5-річного хлопчика Україна заплатить понад 9 тисяч євро (ФОТО)

У 2019 році ця справа прогриміла на всю Україну – п’яні поліцейські Переяслав-Хмельницього, які стріляли по банках, вбили 5-річного хлопчика Кирила Тлявова. Лікарі боролися за життя хлопчика три дні. Він пережив складну операцію на мозку. Але травма була несумісна з життям. 22 грудня, суд звільнив з-під варти останнього підозрюваного, а держава повинна виплатити щей йому 9 тисяч євро компенсації.

Про це розповів журналіст Єгор Чечеринда на своїй Facebook-сторінці.

“22 грудня Переяславський міський районний суд звільнив з під варти четвертого обвинуваченого у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова – Івана Приходька (єдиний з підозрюваних, що залишався в СІЗО). Йому призначили цілодобовий домашній арешт із зобов‘язаннями. Про зміну запобіжного заходу для Приходька попросили самі прокурори!! Причина – рішення Європейського суду з прав людини, який визнав відсутність юридичного захисту, умови перебування в СІЗО – неналежними, термін перебування у неволі — надмірним. Також ЄСПЛ зобов’язав державу відшкодувати Приходьку понад 9 тисяч євро”, – повідомляє журналіст.

До слова, на екс-поліцейського навіть не надінуть електронний браслет, “бо їх в системі МВС просто не залишилося справних”.

“Обвинувачення, зокрема, просило для Івана Приходька цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Проте через нестачу пристроїв в правоохоронних органах суд обмежився цілодобовим домашнім арештом без браслета”, – повідомляє Суспільне.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проти зміни запобіжного заходу виступала лише бабуся хлопчика Олександра Тлявова.

“Вони зроблять йому папірець, що він буде працювати? Він повз мене буде ходити щодня? Батько хлопчика під Бахмутом стоїть з автоматом. Якщо він дізнається – він пішки прийде. Ну як це на цій стадії відпускати під домашній арешт?! Я заперечую”, — сказала бабуся в суді.

Пізніше група чоловіків на чолі з поліцейським Приходьком намагалися приховати факт зв’язку п’яної стрілянини з вбивством.

Суд – досі триває.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...