facebook

Українські захисники вже деокупували понад 1800 населених пунктів – Зеленський

Україні вже вдалося звільнити понад 1800 сіл та міст від російських загарбників.

Про це під час виступу з посланням до Верховної Ради заявив президент Володимир Зеленський.

“Більше 1800 міст і сіл України нам вже вдалося звільнити від окупанта. І я дякую всім державам, які допомагають нам долати російську тиранію саме на полі бою”, – сказав Зеленський.
За його словами, “сьогодні українські воїни доводять, що велич – не від розмірів держави, не від запасу ракет і не від здатності когось до чогось примушувати. Велич – від сили духу тих, хто захищає свій дім, захищає волю для свого народу”.

“Українські воїни вигнали окупантів з-під Києва. І це був перший переламний момент у повномасштабній війні, це показало силу нашого опору”, – наголосив президент.
Він нагадав, що українські воїни звільнили острів Зміїний, і “відтоді кожен окупант знає. яку єдину відповідь він почує від українців на будь-які свої зазіхання”.

“Це показало, що Україну ніщо не зупинить. В Чорному морі дещо поменшало флагманів, а один сумнозвісний міст все частіше працює на виїзд, а не на в’їзд, якщо працює. І це показало, яким буде майбутнє, – воно буде українським”, – зазначив глава держави.
Також він зауважив, що активні дії українських сил оборони і безпеки на Харківщині перегорнули багато сторінок старої історії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Може, російська армія і не знала, що здатна аж так стрімко тікати, тікати, лишаючи всі свої позиції, зброю, своїх солдатів і колаборантів. Окупанти тікали, хоча мали перевагу на цьому напрямку у кількості озброєння, техніки, солдатів, але у наших воїнів була і є інша велика перевага, більш значуща перевага – у рішучості, перевага сили своєї землі під ногами”, – сказав Зеленський.
За його словами, така перевага українських воїнів підсилюється потужною зброєю.

“Вперше у нас така зброя: “HIMARS” і “Краб”, “Гарпун” і “Насамс”, “Байрактар”, гаубиці М777 і центр “Бушмастер”, IRIS-T, “Кроталь”. І я назвав зараз лише де-які з цих десятків видів найкращої зброї світу, яка вже є або буде у наших воїнів. Дякую нашим партнерам!”, – заявив президент.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...