facebook

Експерт назвав найперспективніший напрямок фронту: саме там ЗСУ знищать всі здобутки армії Путіна

Неудача на південному напрямку стане для Кремля стратегічною поразкою.

Успішний наступ українських сил на південному напрямку зруйнує всі стратегічні здобутки російської армії. Зокрема, йдеться про знищення бази Чорноморського флоту РФ.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий експерт Сергій Грабський.

“Внаслідок успішного наступу на південному напрямку і виходу до узбережжя Азовського моря ми фактично руйнуємо, як я вже казав, всі стратегічні здобутки. А це – і так званий сухопутний кримський коридор, і забезпечення противника водою з північно-кримського каналу, і фактичне перетворення Криму з непотопляємого авіаносця РФ на мішень для українських сил і засобів вогневого ураження. Фактично йдеться про знищення бази Чорноморського флоту РФ. Вони будуть мішенями, і їх утримувати буде небезпечно для російського Чорноморського флоту. Власне, за деякою інформацією, йдеться про переведення ударних сил та засобів ЧФ Росії із Криму до портів північного Кавказу, які зараз контролюються Росією. Утримати Крим у такій ситуації буде дуже складно. Ми виявили вразливість Кримського мосту”, – сказав експерт.

За словами Грабського, коли усі порти Криму будуть під вогневим контролем України, для Росії утримати півострів стане проблематичною ситуацією.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Коли ми говоримо про порти, якщо ми беремо їх під вогневий контроль, то питання масового заходу суден Росія не зможе собі дозволити. Будь-яке переміщення кораблів, які будуть вразливою мішенню, можна буде дуже сильно обмежувати. Таким чином, утримання Криму стає для росіян надзвичайно проблематичною ситуацією. Вони нічого не зможуть зробити на цьому напрямку. Бо їхні морські підрозділи просто нездатні забезпечити контрудари на цьому напрямку”, – вважає він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...