facebook

Боксера Ломаченка включили до Реєстру держзрадників

Колишній чемпіон світу, олімпійський чемпіон 2008 та 2012 років з боксу Василь Ломаченко потрапив до списку держзрадників, який веде громадська організація «Рух ЧЕСНО».

Підставою для внесення українського боксера до реєстру стали його публікації в соціальних мережах, повідомляється на сайті chesno.org.

«Публічність накладає певні соціальні зобов’язання і на спортсменів, адже вони є кумирами наших дітей і впливають на думку молодого покоління. Важко повірити, що зірки нашого спорту самостійно не в змозі визначити, хто з ким воює вже майже 9 років, хто почав війну, хто є державою-терористом. Це вже позиція людини. Поширення фейків російської пропаганди завдає шкоди нашій країні не менше, ніж ракети і шахеди», — прокоментувала лідерка руху Віта Думанська.

Днями Ломаченко опублікував у себе на сторінці в Instagram допис з проповіддю митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ московського патріархату. У своїй проповіді Лонгін говорить про те, що «українська держава почала війну проти Бога, проти церкви господньої і проти українського народу«. Саме це і є одним з ключових наративів російської пропаганди.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після хвилі критики в коментарях Ломаченко, який є парафіянином УПЦ МП, зробив ще один пост з тим самим скандальним церковнослужителем.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...