facebook

Шольц і Байден домовились передати Україні БМП Bradley та Marder

США мають намір постачати Україні БМП Bradley, а Німеччина — БМП Marder.

Про це повідомляє Білий дім, за підсумками телефонної розмови Байдена та Шольца.

“США мають намір поставити Україні БМП “Бредлі”, а Німеччина — БМП “Мардер”. Обидві країни планують тренувати українські війська на відповідних системах”, — ідеться у повідомленні.

Президент Байден і канцлер Шольц за підсумками перемовин також висловили свою вдячність за військову підтримку, яку надають Україні інші союзники та партнери, відзначили триваючі координаційні зусилля Контактної групи з питань оборони України та привітали додаткові поставки систем протиповітряної оборони та бойових машин.

Крім того, лідери підтвердили свою підтримку незалежності, територіальної цілісності та суверенітету України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як пише Reuters із посиланням на американських посадовців, до нового пакету допомоги від США увійдуть близько 50 БМП M2 Bradley. Пакет планують оголосити 6 січня.

M2 Bradley

M2 Bradley – це основна бойова машина піхоти, що перебуває на озброєнні механізованих військ армії США з 1980-х років. Бойова машина отримала власну назву на честь американського генерала часів Другої світової війни Омара Бредлі.

БМП призначена для забезпечення транспортування підрозділів мотопіхоти на полі бою, ведення ними бою з машини та вогневої підтримки їх в період та після спішування. На її базі створена бойова розвідувальна машина M3 “Бредлі”.

Основна зброя Bradley — 25-мм автоматична гармата M242 Bushmaster. Додатково БМП має спарений 7,62-мм кулемет M240C та пускову установку ПТРК TOW.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...