facebook

Пекло в Соледарі: Жданов розповів, під чиїм контролем місто і яка там ситуація

Жодного оточення в Соледарі зараз немає, запевняє експерт.

У місті Соледарі, що в Бахмутському районі Донеччини, – надскладна ситуація, але половну міста контролюють українські військові, жодного оточення там наразі немає.

Про це заявив військовий експерт в інтерв’ю ТСН.ua у середу, 11 січня.

“Просування ворога на півночі і півдні від Соледару на сьогоднішній день зупинено, вони продовжують атакувати, але не мають там успіху. І зараз точаться бої в центрі міста. Під нашим контролем десь половина, половина – під контролем російський військ, російських найманців”, – сказав він.

Жданов зазначив, що окупанти підсилили приватні військові компанії, яких туди перекинули. Також там є регулярні частини російської армії, потім туди ще перекинули найманців з ПВК “Вагнера” і згодом туди ще відправили десантні війська зі складу Збройних сил РФ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Так що там така збірна солянка, як намагається штурмувати це місто. І зараз бої точаться у центрі міста. Ніякого захоплення, оточення зараз немає”, – сказав Жданов.

Щодо забезпечення військ, то воно здійснюється під вогнем противника, але воно здійснюється, додав експерт. “І сьогодні наша артилерія намагається вести контрбатарейну боротьбу для того, щоб забезпечити пропускну спроможність траси Бахмут-Соледар”, – резюмував Жданов.

Битва за Соледар
Російські окупанти на Бахмутському напрямку намагаються захопити місто Соледар та шляхи постачання українських підрозділів. Після місяців невдалих спроб взяти Бахмут, окупанти атакували Соледар великими силами, зайшли в місто, але українські військові зупинили їхнє просування. Окупанти зазнають великих втрат, але бої тривають.

У середу, 11 січня, президент України Володимир Зеленський спростував інформацію, що нібито росіяни захопили Соледар Донецької області. За його словами, поширюючи неправду, пропагандисти хочуть підтримати мобілізацію у РФ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...