facebook

Дівчина втратила всі заощадження через одне sms-повідомлення: що вона зробила

У банку сказали, що вони не несуть відповідальності за втрачені кошти.

18-річна дівчина Аврора Касіллі з Олбані, Західна Австралія, через шахраїв втратила 37 000 доларів (1 360 534 грн), які вона збирала від 14 років, за лічені секунди. Дівчина мріяла про власний будинок, на який цілеспрямовано збирала декілька років.

Своєю історією дівчина поділилася для News.com.au.

Яка схема шахраїв
Аврора пригадала, що 3 грудня 2022 року отримала тривожне текстове повідомлення, яке, як вона вважала, надійшло від її банку, у якому йшлося, що хтось із невідомих під її іменем намагався здійснити переказ з її рахунку. Це нібито було повідомлення від NAB (австралійська банківська група – ред.). За словами дівчини, повідомлення було з того самого номера, що й попередні повідомлення від банку. В тексті повідомлення було сказано зателефонувати на їхній номер 1800. Коли Аврора набрала зазначений номер, почула музику та голосові, які були ідентичні тому, коли вона телефонувала до свого банку минулого разу. Вона навіть чекала годину в режимі очікування, щоб поговорити з кимось. Після цього, за словами дівчини, у слухавці пролунав голос чоловіка з британським акцентом. Він пояснив їй, що хтось намагається отримати доступ до її банківського рахунку. Для її фінансової безпеки він сказав переказати всі її заощадження на інший рахунок NAB на її ім’я. Аврора повірила йому і швидко надіслала 36 561,37 долара. Через кілька секунд після підтвердження переказу чоловік поклав слухавку.

Що сказали в банку
Переглянувши BSB, вона зрозуміла, що рахунок, на який вона переказала свої заощадження, насправді був рахунком Commonwealth Bank (найбільший банк в Австралії – ред.), а не NAB. Після інциденту Аврора звернулася до NAB по допомогу. В листі банку йшлося, що установа не несе відповідальності за втрачені кошти, оскільки платіж був санкціонований дівчиною.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У банку сказали, що шахраї змогли використати програмне забезпечення, завдяки якому номер телефону, з якого вони телефонують або відправляють повідомлення, відображається на пристроях як належний офіційним організаціям, як-от банки, податкова служба чи поліція”, – йдеться у статті видання.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в Україні вигадали нову схему для виманювання грошей. Як не потрапити на гачок шахраїв – читайте на сайті ТСН.ua.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...