facebook

Україна та Італія домовилися про енергетичне партнерство

Двостороннє енергетичне партнерство сприятиме втіленню сучасних енергоефективних та безвуглецевих технологій та проектів у ході післявоєнного відновлення.
Україна та Італія планують розпочати нове двостороннє енергетичне партнерство із втілення сучасних енергоефективних та безвуглецевих технологій та проектів. Про це домовилися міністр енергетики України Герман Галущенко з міністром довкілля та енергетичної безпеки Італії Пічетто Фратіном, повідомляє прес-служба Міненерго.

Галущенко висловив подяку за допомогу, яку Рим надає Києву для проведення відновлювальних та ремонтних робіт.

“Особливо дякую за останнє рішення уряду Італії про виділення 10 мільйонів євро для допомоги Україні. Це значний внесок у підтримку нашої країни в ці складні часи, коли Росія не припиняє своїх варварських дій і понад 3 місяці обстрілює цивільну енергетичну інфраструктуру”, – зазначив Галущенко.

У свою чергу Фратін висловив повну підтримку та солідарність народу України у боротьбі з російською агресією.

Він запевнив, що Рим і надалі надаватиме допомогу, зокрема у питаннях відновлення та повоєнної відбудови. Більше того, висловив готовність до співпраці у проектах з декарбонізації, сталого розвитку та енергоефективності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Україна та Італія планують започаткувати нове двостороннє енергетичне партнерство, яке сприятиме втіленню сучасних енергоефективних та безвуглецевих технологій та проектів у ході повоєнного відновлення нашої держави”, – розповіли в Мінерего.

Крім того, під час зустрічі міністри також обговорили ініціативу підписання меморандуму про співпрацю для посилення взаємодії у досягненні цілей кліматичної нейтральності та реалізації проектів сталого розвитку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...