facebook

У Львові – облави з повістками: на блокпостах і вулицях масово зупиняють авто, роздають їх і перехожим

У Львові масово роздають повістки, повідомляють мешканці міста.

На блокпостах Львова, на в’їздах та виїздах з міста, масово зупиняють авто для вручення повісток чоловікам. Повістки видають в місті і перехожим, а також доставляють військовозобов’язаним адресно.

Про це повідомляють жителі міста в соцмережах.

У Львові помітно посилилися мобілізаційні заходи, в місті масово вручають повістки. Повідомленнями про це рясніють місцеві телеграм-канали.

Вручення повісток військовозобов’язаним чоловікам помітили здебільшого в місцях із найбільшим скупченням людей. Так, за словами очевидців, повістки роздавали, зокрема, біля торговельних центрів, як-от “Епіцентр”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як інформують кореспонденти, на в’їздах і виїздах зі Львова на блокпостах масово зупиняють авто.

Зокрема, на жвавих вулицях Городоцькій і Кульпарківській поліцейські разом із працівниками центру комплектування перевіряють документи.

Зупиняють для вручення повісток не лише машини, а й пішоходів.

“Перехрестя Стрийська-Наукова, вручали хлопцю, що вигулював собаку”, – повідомив очевидець.

Здебільшого військових і патрульних помічали на зупинках громадського транспорту, біля вокзалів, ринків, автозаправках, біля супермаркетів, ТЦ та навіть у маршрутках.

Окрім цього, повістки розносять і по домівках.

“Поштові скриньки майже всі забиті повістками! Написано: “Попередження про неявку” і що будуть передавати в поліцію! Адресні, виписані з прізвищем”, – інформують львів’яни у соцмережах.

 

Активізацію із врученням повісток помітили і в інших населених пунктах Львівської області, де схожа ситуація.

Мережею шириться відеозвернення військовослужбовця до співробітників Сколівського військомату, що на Львівщині. За словами бійця, працівники центру комплектування та поліцейські вручили повістки чоловікам в авто, через що пригальмували колону, яка везла полеглого бійця.

Увага на відео присутні нецензурні слова (18+).

“Що ви чудите? Під час процесії, коли везуть побратима з війни, ви тормозите всю процесію і ви даєте повістки? Мені просто дуже цікаво, що ви тим хочете добитися? Ви позорите всі Збройні Сили! А зараз звернення до поліції. Я знаю, що в сколівській поліції є багато нормальних пацанів…Пацани, вам не соромно в одному бардаку брати участь? Зупиняти процесію, роздавати повістки?” – обурився військовий.

ТСН.ua звернувся по коментар до пресслужби Сухопутних військ ЗСУ, аби з’ясувати, чи таке активне збільшення вручення повісток означає посилення мобілізації і чи пов’язано це із вказівкою президента України Володимира Зеленського про створення мобілізаційного резерву. Втім, телефоном нам відмовилися коментувати, тож ми відправили запит до командування Сухопутних військ ЗСУ і наразі очікуємо відповіді.

Зазначимо, що офіційно про посилення мобілізації в Україні наразі не повідомлялося.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...