facebook

Це сигнал Путіну, – політолог пояснив, чому Макрон наважився надати танки

Популярна французька ультраправа пропутінська політикиня Марі Ле Пен виступила з заявою проти передачі французьких танків Leclerc. Але Макрон наважився надати танки Україні, щоб обігнати Німеччину.

Про це в ефірі 24 Каналу заявив політолог Валерій Клочок. На його думку, позицію по цьому питанню визначає навіть не президент Франції, а світова спільнота.

“Ле Пен може скільки завгодно “підгавкувати” Владіміру Путіну, але ж позицію наразі визначає не вона, і навіть не Емануель Макрон, а світ. Визначає антипутінська коаліція, коаліція “Рамштайну”, позиції лідерів країн”, – запевнив Клочок.

За словами політолога, Марі Ле Пен – це “відіграна карта”, адже навіть до Угорщини вдалося знайти “ключик” і вона розблокувала допомогу Україні на 500 мільйонів доларів.

Хитрість Макрона
На його думку, Макрон настільки швидко пообіцяв Україні танки через хитрість. Французький лідер знав, що німці ухвалять рішення про передачу танків і вирішив, що він буде першим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Міряються у кого сорочка довша, просто граються у політику. Це більш ніж очевидно,
– вважає політолог.

На думку Валерія Клочка, Макрон, який провів найбільшу кількість телефонних розмов з Путіним, наразі розуміє, що ніяк не може допомогти кремлівському карлику. Путін буде розчавлений.

Вербальний діалог з Росією
Політолог вважає, що передача Україні озброєння від західних країн є неквапливою через вербальний діалог з російською владою.

“Якщо ви не будете ухвалювати рішення, які ми вам направляли раніше (гіпотетично це виведення військ, припинення вогню, відсутність ракетних ударів), Україна буде отримувати військової техніки все більше. Ви не переможете, а будете втрачати більше і більше”, – пояснив Клочок.

Він переконаний, що всі учасники “Рамштайну” знають цю позицію і дотримуються такої тактики та стратегії, намагаючись в такий спосіб привести до тями Путіна. Але, на думку Клочка, це неможливо.

Тому стратегія меседжів до Путіна така: ти не виконуєш вимоги – ми надаємо Україні більше зброї,
– підсумував політолог.

Передача зброї Україні: важливі новини

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вирішив передати бойові танки в Україну. За інформацією SPIEGEL, мова йде як мінімум про одну компанію Leopard 2A6. Водночас офіційних даних щодо рішення – немає.
The Wall Street Journal повідомив, що США заявили про ймовірну відправку танків Abrams. Представники Штатів заявили, що адміністрація Байдена схиляється до відправки значної кількості танків Abrams M1 в Україну. Оголошення такогопостачання може бути уже цього тижня.
Військовий аналітик Ігаль Левін вважає, що якщо французи вирішать поставити Україні Leclerc, то нададуть не більше роти, тому що тільки вони мають такі танки. Але, за його словами, це буде чудово, тому що на Заході це найсучасніші танки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...