facebook

Євробачення-2023: від Чехії їде росіянка

У Чехії відбувся Нацвідбір на Євробачення-2023. Представляти країни на пісенному конкурсі буде гурт Vesna з піснею My sister’s crown («Корона моєї сестри»). Композиція звучить англійською, чеською, болгарською та українською мовами. Однак багатьох обурило те, що одна зі співачок колективу – з Росії, передає Главком.

Кліп створений у формі казки про дружбу сестер-слов’янок, які посварилися. У композиції також діє третя сила, яка протидіє злагоді між сестрами. Багатьом єврофанам здається, що номер та пісня про «єдність сестер» зовсім недоречні у контексті війни, яка зараз триває між Україною та Росією.

На сторінці колективу в соцмережі артистки повідомляють, що пісню присвячують «сестрі» Україні: «Коли ми вирішили записати пісню My Sisters Crown та зареєструвати її на конкурсі, вже було зрозуміло, що цього року Євробачення проходитиме не в країні, яка торік перемогла. Ми вирішили віддати шану нашій близькій сестрі, Україні. З цієї причини приспів пісні виконується українською мовою. Оскільки Україна зараз переживає дуже складний період, ми хотіли висловити нашу підтримку. Концепція пісні пов’язана зі слов’янською традицією, яку підтримують загалом 13 європейських народів. Група представляє різні слов’янські народи: Патриція, Бара та Маркета – чешки, Тереза – словачка, Таніта – болгарка, Олеся – російська, а музикант, українка Катерина, також взяла участь у пісні. Сестринські стосунки завжди були важливими для нас. Оскільки нас об’єднують співчуття, солідарність і підтримка, які ми хочемо поширити на решту світу, ми твердо віримо, що у жінок є природна потреба в любові та безпеці. Сестринство нашої групи поєднує нас, незважаючи на всі наші відмінності».

Росіянка Олеся Очеповська живе у Чехії вже давно та у своїх соцмережах висловлювалася проти російського вторгнення в Україну. Нині співачка закрила свою сторінку в мережі – вона доступна лише для її друзів.

Тим часом користувачі мережі знайшли фото нібито її чоловіка у російській формі, однак згодом виявилося, що це брат музикантки, який опублікував знімок ще на початку 2020 року. Чоловік виконавиці – її колега, який працює в Чехії з 2011 року. На початку повномасштабного вторгнення Ігор Очеповський став ініціатором збору коштів на підтримку України, а також з іншими музикантами записав свою версію пісні гурту Океан Ельзи «Без бою».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...