facebook

Біженцям у Польщі хочуть по-новому виплачувати українські пенсії: що відомо

Відповідний законопроєкт вже розроблено.

Українцям, які виїхали до Польщі через повномасштабний напад Росії, хочуть врегулювати виплати пенсій. Йдеться про те, щоб українці у Польщі отримували свою пенсію готівкою в польській валюті.

Про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Віцепрем’єрка-міністерка Ірина Верещук повідомила, що вже розроблено законопроєкт, який передбачає виплату українським пенсіонерам у Польщі пенсій готівкою в злотих.

Втім, ще є низка питань, які потребують нормативного врегулювання. Наразі триває доопрацювання законопроєкту. Після цього його буде подано на розгляд Ради.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Більшість літніх людей, які виїхали до Польщі, наразі не можуть скористатися українською пенсією. Маємо знайти шляхи поновити виплати українських пенсій нашим співвітчизникам за кордоном”, – сказала Ірина Верещук.

Посадовці ж кажуть, що технічна можливість переведення пенсійних виплат у Польщу є. Так, гендиректор “Укрпошти” повідомив, що Польща готова виплачувати українцям пенсії в готівковій формі шляхом міжнародного переказу між нею й “Укрпоштою”. Також за допомогою міжнародного поштового зв’язку українці мають можливість переслати пакет документів напряму до ПФУ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...