facebook

В українських школярів можуть з’явитись нові, але дуже важливі предмети

В тернопільських школярів можуть з’явитись нові шкільні предмети. Так, в українських школах планують запровадити курси з основ тактичної медицини та основ тактичної підготовки. Також має з’явитися штатний “офіцер з безпеки”.

Такі нововведення анонсував Голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак сказав у інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

За словами Бабака, Інститут модернізації змісту освіти зараз працює над створенням програми шкільних дисциплін для предметів типу “цивільний захист”, “довійськова підготовка”, “тактична медицина”.

“Нам потрібно визначитися з концепцією, хто викладатиме ці дисципліни. Бо дуже не хочеться, щоб ми поверталися до тієї практики, яка була, коли, за всієї поваги, відставний пенсіонер розповідатиме, що зараз відбувається”, – заявив чиновник.

Також Бабак додав, що викладання цих дисциплін можна буде реалізувати за допомогою ветеранів, які будуть після війни, або за допомогою бійців територіальної оборони.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Бабак зазначає, що такі предмети потрібно викладати не лише в 10-11-му класах, а в 8-9-му.

Адже частина школярів після 9-го класу йде на професійну освіту.

“Будуть і основи тактичної медицини, і основи тактичної підготовки. Крім того, зауважу, що і для хлопців і для дівчат усе це потрібно однаково. Тією чи іншою мірою може відрізнятися програма, але, по суті, вона має бути однаковою, тому що і хлопці мають розбиратися в медицині, і дівчата повинні мати навички поводження зі зброєю”, – заявив голова комітету.

Чиновник зазначив, що зараз напрацьовується концепція безпеки в школах, яка була започаткована ще екс-міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

“Була максимально робоча ідея – додати в школи штатну одиницю офіцера з безпеки, який буде співробітником МВС, для того, щоб стежити за безпекою в самій школі на рівні з відеоспостереженням, тривожними кнопками. Його завдання не так прямо втручатися в усі конфлікти, як передавати за потреби інформацію в органи внутрішніх справ для швидкого реагування”, – розповів голова комітету.

Також Бабак наголосив, що у школах поки не встановлюватимуть спеціальних рамок, бо це фінансово затратно і не вирішить жодних проблем. Але при цьому зазначив, що рівень безпеки у школах підвищуватиметься стовідсотково.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...