facebook

“Пенсія у березні відчутно зміниться”: з’явилися подробиці, на що саме очікувати українським пенсіонерам

У березні в Україні буде проведено масштабну індексацію пенсій. Більшість громадян отримають вищі виплати. При цьому в Мінсоцполітики припускають, що відсоток індексації буде не нижчим за 18. Однак остаточна цифра стане відома трохизгодом. Її обіцяють оприлюднити наприкінці лютого.

Як інформує “biz.today.ya”, про це розповіла голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

Міністр, зокрема, підтвердила, що перенесення індексації пенсій не буде. Вона, як і вимагає закон, відбудеться в березні. А точний розмір індексації стане відомим наприкінці лютого, коли уряд опублікує постанову про індексацію пенсій.

При цьому пенсії, очевидно, індексують більше, ніж на 5%. Така цифра фігурувала в обережних прогнозах чиновників Мінсоцполітики напередодні нового року. Зараз у міністерстві якраз розраховують відсоток індексації. Втім, поки що його можна назвати лише приблизно, оскільки остаточний розрахунок та уточнення будуть зроблені лише після того, як буде готовий фінансовий звіт минулого року. Адже саме тоді можна буде уточнити відсоток інфляції в країні за минулий рік, а також стане відома середня зарплата за 2022 рік.

“Ми підвищуватимемо пенсії, враховуючи інфляцію в березні. … Відсоток сказати ще не можу, тому що він складно розраховується, не дуже дорівнює інфляції, а гнучкіший. Але я думаю, від 18 до 20 відсотків збільшення буде”, – повідомила Жолнович.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Міністр також уточнила, що в такий складний час в Україні вдалося зберегти систему пенсійних виплат. Навіть більше, вона зміцніла завдяки, як не парадоксально, високим зарплатам військовослужбовців.

У ході мобілізації в країні утворився величезний масив людей, які легально працюють, та які легально отримують високу зарплату. Звичайно, з усіх цих зарплат сплачуються високі податки, включаючи і ЄСВ.

“Близько мільйона людей пішли служити в армію, там у них досить високі заробітні плати, із цих зарплат ми маємо єдиний соціальний внесок, який іде до Пенсійного фонду, що дозволило стабілізувати Пенсійний фонд, не провалити його, тобто наші внутрішні гроші, які ми платимо військовим, вони працюють як інструмент підтримки пенсіонерів”, – розповіла міністр.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...