facebook

Повістка вчителю: в яких випадках не діє відстрочка

Як відомо, педагогічні працівники мають право на відстрочку під час мобілізації, проте є умови, коли вона не діє

Про це розповіла юристка, експертка ГО «Юридична сотня» Марія Звягінцева, пише Освіторія.

Відповідно до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію» під час особливого періоду не підлягають призову:

наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь,
педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови, що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Для отримання педагогом відстрочки є дві умови:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– робота в закладі освіти має бути основною (а не, скажімо, за сумісництвом)

– зайнятість не менше 0,75 ставки.

Якщо діяльність фахівця не відповідає цим критеріям, відстрочка не застосовується. Тобто вчитель, який працює на пів ставки, відстрочку саме через педагогічну діяльність не отримає, якщо, звісно, не має інших обставин, які надають на неї право, – наголосила юристка.

Водночас для технічного педагогічного персоналу такої відстрочки немає, йдеться лише про наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників різних освітніх закладів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...