facebook

“Деяких українців змусять повернути субсидії”: експерти пояснили, що відбувається і скільки доведеться заплатити

Держава змусить українців повернути отримані субсидії. Ця вимога торкнеться не всіх громадян, а лише тих, хто приховав інформацію про свій справжній дохід. Як відомо, під час подання документів на субсидію заявники зобов’язані надати декларацію про доходи.

Як інформує “biz.today.ua”, у разі змін у фінансовому становищі, наприклад, дорогих покупках, відкриття депозитного рахунку на суму понад 100 000 грн, громадяни повинні протягом 30 днів проінформувати про це Пенсійний фонд. Адже прибутки безпосередньо впливають на отримання субсидії.

Крім того, за даними ПФУ, повернути субсидію доведеться українцям, які мають борги за комуналку. Тож якщо громадянин не платить за рахунками більше 3 місяців, то отримані субсидії доведеться повернути до бюджету. При цьому загальний борг щодо ЖКП має перевищувати 340 тис. грн.

Крім того, одержувачам субсидій в Україні не можна купувати готівкову чи безготівкову іноземну валюту, банківські метали на 50 тис. грн і більше, та робити покупки, вартість яких перевищує цю суму. Адже у такому разі субсидію скасують.

У лютому середній розмір житлової субсидії складає 1684 грн. На сьогоднішній день одержувачів субсидій налічується 2,3 млн сімей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...