facebook

П’яна жінка народила дитину вдома та забула одягнути: дівчинка померла

Породілля закутала новонароджену дівчинку в рушник, поклала на ліжку та пішла займатися своїми справами. Через недбальство матері дитина померла.

Острозький районний суд виніс вирок 28-річній жительці Рівненської області, яка у січні минулого року у стані алкогольного сп’яніння народила вдома дитину і залишила її без догляду в холодній кімнаті.

Про це повідомили у пресслужці Нацполіції в Рівненській області.

У молодої жінки це була вже шоста дитина. Вона була на 34-35 тижні вагітності, але на лікарському обліку не перебувала.

Коли почалися перейми, вона була в нетверезому стані. Викликати “швидку” не стала, а народила дитину самостійно. Пуповину доньці перерізав батько.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після пологів жінка закутала новонароджену лише в рушник і поклала на ліжку в кімнаті, де температура була приблизно 10-14 градусів тепла. Забувши про немовля, вона займалася своїми справами. Лише через деякий час її одягнула і, запідозривши щось недобре, все таки викликала швидку допомогу.

Медики виявили, що дівчинка народилася недоношеною, але без вад розвитку, вагою 1886 г, зростом 43 см. Врятувати життя дитини в лікарні уже не змогли.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи смерть дитини настала в результаті загального переохолодження тіла через низьку температуру навколишнього середовища.

Відомо, що жінка наразі виховує чотирьох малолітніх дітей. У листопаді 2020 року у неї через тиждень після народження померла ще одна дитина.

Згідно із висновком судово-психіатричного експерта рівень інтелектуального розвитку 28-річної жінки в межах норми та її індивідуально-психологічні особливості не мають характеру вад, які могли істотно вплинути на її поведінку після народження дитини.

Суд визнав визнав жінку винною в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України. Їй призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі “умовно” — з іспитовим терміном 2 роки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...