facebook

В Україну завезли небезпечний рис, який може спричинити запалення нирок та легень

В Україну завезли партію італійського рису для різотто, який є небезпечним для здоров’я. У крупі виявили перевищення допустимого рівня кадмію. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

Виробник цього рису – Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер – WB Polska Sp. z oo, Poland). Отримувач – ТОВ “БЮРО ВІН”, м. Київ.

Продукт потрапив до Чернівецької області, і зараз його вилучають із продажу. Покупцям слід звертати увагу на етикетки товарів, які вони купують. На сьогоднішній день на прилавках українських супермаркетів лежить багато імпортних товарів, не завжди гарної якості.

“Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області або звертайтеся до територіальних управління”, – заявили у відомстві.

Виявлений у рисі кадмій – це один із токсичних елементів (схожий на ртуть), який здатний активно накопичуватися в організмі у великих кількостях і може призводити до анемії, ураження печінки, порушення функції легень, нирок, деформації скелета, розвитку гіпертонії та остеопорозу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також кадмій може спричиняти утворення каменів у нирках. У звичайних умовах і дозах цей елемент надходить в організм із злаками, зеленню, грибами, молюсками, морською капустою та іншими продуктами. Перевищення його норми в організмі загрожує здоров’ю.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...