facebook

На Закарпатті заарештовано проросійського “церковного блогера”: фото

Чоловік свідомо розпалював міжконфесійну ворожнечу.

Служба безпеки України повідомила про підозру так званому церковному блогеру УПЦ МП, який розпалював міжконфесійну ворожнечу і називав Православну церкву України сектантською незаконною організацією.

Про це повідомило Управління СБ в Закарпатській області у Facebook.

Оперативники спецслужби встановили, що чоловік керував інформаційним ресурсом, через який розповсюджував заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та переконань.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для підготовки своїх “публікацій” блогер користувався наративами російських пропагандистів і називав Православну церкву України – сектантською організацією та наполягав на її неканонічності та незаконності. Вірників ПЦУ чоловік обзивав “сатаністами, розкольниками, гонителями православної віри, безбожниками та радикалами”.

Наразі “церковному блогеру” повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...