facebook

«Нема у березні ніякого «свята весни і ніжності»: Чи потрібно святкувати 8 Березня?

І чому у цей день зовсім не до веселощів

Напередодні 8 березня чи не щороку виникає питання – чиє це свято і святкувати його чи ні?

Відома рівнянка Світлана Сирота дала відповідь на ці питання. І пояснила, що 8 березня – це ніяке не свято.

Вже осточортіла з року в рік тема, але ми знову «здобули». Кажуть, якщо треба пояснювати, то не треба пояснювати. Але я, трясця, таки поясню. Нема у березні ніякого «свята весни і ніжності». Є 8 березня. Це день, коли вшановують боротьбу жінок за свої права, – написала Світлана Сирота.

Вона пояснила, що йдеться про те, що жінки в Україні досі не мають рівних можливостей для самореалізації й кар’єрного росту. Кількість жінок на керівних посадах, не лише в Україні, значно менша, ніж чоловіків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жінці майже ніколи не дадуть просунутися, бо «не бабське діло». Ти можеш перевищувати інтелектом всіх чоловіків разом узятих, але якщо ти не носиш яйця і не їздиш із колегами на полювання чи в баню – ти не зробиш кар’єри. Скільки рівності в українських сім’ях? На кому діти і побут в 90%? – йдеться у пості рівнянки.

Вона зауважила також, що під час розлучення діти переважно залишаються з матерями. А розмір обов’язкових аліментів на дитину шкільного віку – менше ніж півтори тисячі гривень. Решту грошей для догляду за дитиною та загалом на життя має заробити жінка.

Декрет  – жінка. Батьківські збори – жінка. В поліклініку – жінка. Хочеш робити кар’єру – сука недотр*х*на. Зробила, попри все, – насмоктала. Жінка за кермом – мавпа з гранатою. І взагалі, завали писок, твій день – восьмемарта. Ось про що 8 березня насправді, і ніякого свята у цьому дні немає, – продовжує Світлана Сирота.

На кінець вона додала, що квіти на 8 березня – це «нівелювання тяжкої праці усіх тих жінок, які вибороли жінкам право на освіту, професію, працю, право обирати й бути обраними, носити штани й бікіні, не виходити заміж із примусу і ще багато чого».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...