facebook

У березні українцям збільшать ще одні виплати

Окрім щорічної індексації пенсій у березні, на українців цього року також чекає і підвищення страхових виплат, пише На пенсії.

Так, перерахунок здійснюється згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, який визначає підстави та порядок перерахунку страхових виплат (стаття 31). Вона може бути як індивідуальною, пов’язаною з обставинами конкретної людини, так і масовою.

Страхові виплати, призначені для компенсації втрати професійної працездатності або зміни складу сім’ї, можуть бути переглянуті в індивідуальному порядку за зміни відсотка втрати працездатності або складу сім’ї. Для цього потерпілий або його член сім’ї має подати відповідне звернення.

Крім того, щорічно, починаючи з 1 березня, страхові виплати переглядаються автоматично з урахуванням показників інфляції та рівня заробітної плати (доходу) в Україні без необхідності обігу з боку одержувача виплат.

2023 року коефіцієнт збільшення щомісячних страхових виплат становить 1,197, що застосовується в межах максимального розміру. Це означає, що після перерахунку страхові виплати не можуть збільшитись на суму, що перевищує 1500 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, страхові виплати – це кошти, які сплачуються застрахованим особам у разі настання страхового випадку. Перелік обставин та професійних захворювань, за яких слідує страховий випадок, визначено Кабінетом Міністрів України (постанова від 17.04.2019 №337 “Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві”).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...