facebook

Окупанти готують три “котли” для ЗСУ: де і чи зможуть досягти своїх цілей

Експерт впевнений, що два із трьох вказаних місць окупанти точно не оточать ЗСУ.

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт і льотчик-інструктор Роман Світан прокоментував чутки, які поширюються на просторах Інтернету, що окупанти готують три “котли” для ЗСУ.

Ймовірність такого розвитку сценарію він розповів для 24 каналу.

Російські воєнкори сподіваються скористатися стягуванням українських військ до Бахмута, аби зробити три “котли”:

у районі Сіверська,
у самому Бахмуті,
в Авдіївці.

Однак Світан впевнений, що Сіверськ та Авдіївку фактично неможливо взяти в оточення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо це Сіверськ, то він зав’язаний на Білогорівку. Увесь цей плацдарм довкола Сіверська добре укріплений. Підійти неможливо, є певні підвищення, де розташована наша артилерія”, – пояснив він.

Для його оточення окупантам спершу потрібно захопити Слов’янськ, вийти на Лиман з півдня й півночі, а лише тоді пробувати оточити Сіверськ. Він переконаний, що для цього у Росії немає достатньо ресурсів.

Щодо Авдіївки, то сама місцевість довкола міста виконує оборонні завдання, Росіяни тут били всі 9 років війни й почали атакувати одразу у перші дні повномасштабної війни, але гарнізон стоїть і не рухається.

“Поки росіяни не вийдуть на західний берег Карлівки, виконати завдання з оточення Авдіївки неможливо. А дійти до Карлівки… Вони йдуть вже 9 років, а швидкість просування – по кілометру на рік, не більше”, – заявив військовий експерт.

Нагадаємо, за останньою інформацією Міноборони, ситуація у Бахмуті – загострена, ворог продовжує наступ та намагається прорвати оборону українських військ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...