facebook

Росіяни на очах у чоловіка зґвалтували його дружину та 4-річну дитину

В Україні обґрунтовано звинувачують двох російських окупантів у вчиненні сексуального насильства проти 4-річної дівчинки та її матері. Попередньо військовослужбовці під дулом пістолета зґвалтували українку та її малолітню донечку на очах у її батька, пише Телеграф.

Як пише Reuters, посилаючись на матеріали Офісу генпрокурора, цей моторошний злочин вчинили бійці 15-ї окремої мотострілецької бригади рф ще у березні 2022 року у Броварському районі. Варто зазначити, що Міноборони рф на запит журналістів щодо вказаного інциденту так і не відповіло, а чиновники Самарського гарнізону, у складі котрого перебуває ця бригада, контакти підрозділу не надали, додавши, що ця інформація засекречена.

Так, у рамках слідства було встановлено, що минулої весни під час невдалої спроби окупантів захопити Київ, окупанти увійшли до Броварів. Там вони грабували та вбивали цивільних, а також вчиняли сексуальне насильство проти жінок. Така тактика терору була для представників так званої “другої армії світу” нормою.

Переважна більшість моторошних злочинів сталася 13 березня. Саме у цей день нетверезі російські військові увійшли до одного з приватних будинків, де проживала молода українська родина. Чоловіка, який там проживав вони одразу жорстоко побили і під дулом зброї змусили стати на коліна та дивитися, як гвалтують його дружину.

“Згідно з документами, один із солдатів сказав чотирирічній дівчинці, що “зробить з неї жінку”, перш ніж вона стала жертвою насильства”, — йдеться у матеріалі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На щастя, ця родина вижила, однак у той період сталося ще й багато вбивств.

Попередньо, обидва окупанти були снайперами, віком 32 і 28 років. Старший вже “демілітаризований” нашими захисниками, а молодший, на ім’я Євгеній Чорнокнижний, повернувся до росії. Журналісти намагалися зв’язатися з ним по особистому номеру телефона, однак чоловік, який підняв трубку, назвавшись його братом, сказав, що росіянин також помер.

Ці снайпери були двома з тих шістьох, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні інших військових злочинів у Броварах. Саме вони після нападу на малолітню дитину та її батьків пішли до наступного будинку, де проживала літня пара. Там вони нещадно зґвалтували 41-річну вагітну жінку та 17-річну доньку. В іншому місці, де проживали одразу кілька родин, окупанти зігнали всіх на кухню та цілою групою вчинили сексуальне насильство проти 15-річної дівчинки та її матері. на щастя, усі, хто постраждав у той день, вижили і отримали психологічну допомогу.

“Українські слідчі знають, що ймовірність знайти та покарати підозрюваних низька, а потенційні судові процеси будуть здебільшого заочними, але є також міжнародні зусилля щодо переслідування військових злочинців, зокрема Міжнародним кримінальним судом. Хоча Москва навряд чи видасть підозрюваних, будь-хто, заочно засуджений, може бути внесений до міжнародних списків спостереження, що ускладнить їхнє пересування”, — пише Reuters.

Варто додати, що станом на сьогоднішній день українській прокуратурі вдалося засудити за воєнні злочини проти мирного населення вже 26 росіян.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...