facebook

У яких випадках українських жінок можуть викликати до військкомату

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що в Україні до військкоматів викликають тільки військовозобов’язаних жінок, а на фронт їх відправляють лише за згодою.

Про це з посиланням на представницю Міноборони, пише 24 канал.

За її словами, наразі в Росії проводять інформаційні операції, спрямовані на дискредитацію України. Зокрема, вони наразі у розганяють історію про мобілізацію жінок. “Хоч це вже стара історія”, пояснила заступниця міністра.

Маляр наголошує, що навіть медиків, які перебувають на обов’язковому військовому обліку, направляють на передову тільки за згодою.

“Якщо жінці приходить повістка, то це для звірки даних. Адже є військовозобов’язані жінки. Навіть, коли все це ми пояснили, все одно пішли заголовки: “масово проводитимуть мобілізацію жінок – пояснення Міноборони”. Повторюю, не мобілізовують у нас жінок без їхньої згоди”, – запевнила Маляр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона повідомила, що в Україні на передовій служить орієнтовно 5 тисяч жінок. Всі перебувають там за згодою, зауважила заступниця голови Міноборони.

“Навіть медиків, перебування яких на обов’язковому військовому обліку передбачено законом, направляють туди тільки за згодою”, – розповіла Маляр.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...