facebook

Італія видасть США сина російського губернатора, звинуваченого в порушенні санкцій

Апеляційний суд Мілана у вівторок дозволив екстрадицію сина губернатора Красноярського краю Росії Артема Усса до Сполучених Штатів, де йому інкримінують порушення режиму американських санкцій.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на La Repubblica.

Італійський суд ухвалив, що існують достатні умови для екстрадиції 40-річного Усса за обвинуваченнями в порушенні нафтового ембарго щодо Венесуели і банківського шахрайства, водночас за ще двома пунктами – відмивання грошей і контрабанда технологій подвійного призначення – запит визнали недостатньо обґрунтованим.

На екстрадиції росіянина наполягала прокуратура Мілана, яка надала позитивний висновок щодо екстрадиції за всіма пунктами звинувачень, оголошених у США. Захист ще може оскаржити рішення в касаційному порядку, тоді як Усс перебуватиме під домашнім арештом в Італії.

Нагадаємо, російського бізнесмена й сина губернатора Красноярського краю Артема Усса затримали 17 жовтня 2022 року в аеропорту Мальпенса за міжнародним ордером на арешт, виданим судовою владою Нью-Йорка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Йому, а також ще чотирьом росіянам міністерство юстиції США оголосило обвинувачення за ухиляння від американських санкцій, пов’язаних із торгівлею нафтою та закупівлею американських військових технологій.

Після затримання Усса в Росії на нього відкрили кримінальну справу й теж направили екстрадиційний запит Італії, сподіваючись таким чином урятувати його від американського правосуддя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...