facebook

Навіщо Росія знімає зі зберігання радянські танки Т-54 і Т-55: думка експерта

Танки Т-62 не принесли окупантам успіху, і вони переходять на попередню модель.

В армії Росії вичерпуються запаси танків, тому вони змушені знімати зі зберігання радянські Т-54 і Т-55, які випускалися ще в 1940-50-х роках. Більш старих танків, ніж ці, на російських складах немає.

Про це розповів директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі всеукраїнського телемарафону, який транслює Youtube-канал ТСН.

“Це свідчить про те, що вичерпуються запаси, вони не є такими бездонними і безмежними, як були в деяких аналітичних звітах. Вони вичерпуються через те, що багато російських танків в Україні було знищено”, – заявив він.

Експерт нагадав, як росіяни у серпні-вересні минулого року знімали зі зберігання радянські Т-62.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми обговорювали, що вони йдуть, і Росія їх розконсервує велику кількість, зможе себе забезпечувати. Нічого такого не сталося, ці танки знищуються. Зараз Росія нічого не досягла з Т-62, переходить на попередню модель. Далі вже нема куди переходити, в них немає запасів старіших танків”, – наголосив Мусієнко.

За його словами, по бронетехніці в росіян “серйозні проблеми й прогалини”.

“З технікою наші сили борються на відмінно, дуже швидко скорочують і вичерпують запаси російських військ… Деякі західні аналітики писали, що Росії потенціалу бронетехніки вистачить на кілька років – нічого подібного. Т-62 їм вистачило на пів року”, – додав експерт.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...