facebook

Міністр освіти зробив важливу заяву про вчителів та профтехи

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий назвав пріоритети і ціннісні орієнтири нового МОН. При цьому згадав про роботу і оплату педагогів та зміни у роботі профтехів.

Міністр, зокрема, наголосив, що МОН має стати частиною стратегії оборони. А у школах, профтехах і вишах виховуватимуть свідомих громадян і майбутніх розробників технорішень для нашої перемоги та лідерів суспільної думки.

Міністр освіти зробив важливу заяву про профтехи

Лісовий наголосив: МОН цифровізується і змінюється системно: пліч-о-пліч з командою профільного віцепрем’єра Михайла Федорова та Дії створюватимуть цифрові екосистеми для дітей, батьків, учителів та освітніх управлінців.

МОН адаптується до наслідків війни: відновлюємо освітню інфраструктуру, створюємо механізми для ефективного онлайн-навчання, а там, де дозволяє безпекова ситуація, – повертаємося до офлайну,
– додав міністр.

Також заявив, що МОН проводить вимірювання освітніх втрат та розробляє систему їх надолуження. У пріоритеті – ментальне здоров’я учнів.

За словами Лісового, МОН також створює міжнародну коаліцію, що співпрацює з донорами для відновлення освіти і науки, а також робить профтехосвіту пріоритетом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пам’ятаю про одну важливу річ: українець успішний тоді, коли вільний. Тож будуємо вільну освіту для вільних людей,
– акцентував міністр.

Що чекає на вчителів
Лісовий наголосив, що для МОН учитель – один із ключових клієнтів. Партнер, союзник, а не виконавець завдань, спущених згори, не гвинтик бюрократичної машини.

Починаємо шлях до підвищення престижу професії, переосмислення вищої педагогічної освіти, перегляду системи оплати праці,
– зауважив міністр освіти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...