Categories: Війна

На війні проти РФ загинув польський доброволець: ще двоє у важкому стані

У боях з російськими загарбниками в Україні загинув польський доброволець, командир взводу в Іноземному легіоні. Польський воїн на ім’я Міхал захищав Україну з квітня минулого року, нещодавно він отримав орден “За мужність” з рук президента України Володимира Зеленського.

За місяць у Міхала мав закінчитися контракт і воїн збирався повернутися на батьківщину. Про загибель Героя та про те, що двоє його поранених побратимів нині перебувають у тяжкому стані, повідомив міністр Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик. obozrevatel.com

Він розповів про стан поранених днями на фронті польських волонтерів.

“Легко поранений волонтер дістався Польщі. Волонтера, важко пораненого, перевезли з Дніпра до Києва”, – зазначив Дворчик.

Також міністр сповістив про загибель ще одного поляка-добровольця, який захищав Україну.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Сьогодні помер ще один військовий-громадянин Польщі, а двоє поранених кілька днів тому досі перебувають у важкому стані”, – зазначив урядовець.

Більше подробиць про полеглого за Україну польського добровольця повідомив кореспондент Polsat News Матеуш Ляховський.

“Герой загинув. Сьогодні в бою загинув Міхал – командир взводу Інтернаціонального легіону. Я мав честь його знати. Він воював проти російського вторгнення з квітня минулого року. Він боровся за волю України та безпеку Польщі – про це неодноразово говорив. За місяць у нього закінчувався контракт, і він хотів повернутися на батьківщину і знову служити у Війську Польському. Набутий бойовий досвід передавати товаришам по службі. Він міг повернутися раніше, але хотів виконати свій обов’язок. Не вдалося”, – зазначив журналіст.

Прізвища Героя Ляховський не назвав. Однак підкреслив: Міхал був відважним, надзвичайно скромним і хорошим командиром.

“Я ніколи не казав йому цього, але для мене він був людиною, якою я справді захоплювався, як мало хто інший. Герой із хлоп’ячою усмішкою, бо часто сміявся, незважаючи на побачене й пережите. Він нічого не боявся і ніколи не скаржився. Завжди надзвичайно скромний. Він дбав про солдатів і якщо чим і хвалився, то їхнім ставленням, про себе говорив мало. І все ж місяць тому президент Володимир Зеленський нагородив його орденом “За мужність”. Був людиною честі, стежив за належним ставленням до російських військовополонених”, – розповів журналіст.

Востаннє вдома воїн побував у грудні: тоді він лікувався після отриманого у боях поранення. Однак ледь відновившись, Міхал знову вирушив на фронт, до побратимів.

“Коли він був поранений кілька місяців тому, він міг відпочити і залишитися вдома на Різдво. Але вже перед Різдвом був на фронті з солдатами. Тоді він надіслав мені побажання із зображенням ялинки, прикрашеної кулями та скотчем для ЦКМ. Один із багатьох жартів. Коли ви бачите таких персонажів у фільмах, ви думаєте, що вони занадто ідеалізовані, щоб бути реальними. А Міхал був саме таким. Він назавжди залишиться для мене втіленням солдатської честі. Я вагався з цією інформацією, тому що нічого розумного в цій ситуації написати не можу. Честь і слава Герою!” – резюмував Ляховський.

Христина

Recent Posts

Долару і євро злетіли до безумства: банки та обмінки різко змінили курс валют

Гривня повністю втратила позиції! Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 13 травня,…

6 години ago

Пoст укpаїнки pве меpежу: “У мeне є питання дo мого уpяду. У мeне є питaння дo влади. Пiдкажіть де..”

Lada Antomonova. Панове можновладці, куди багатодітній мамі можна скинутись на танковий завод? Я свідомо залишилася…

8 години ago

Після того, як оштрафують усіх ухилянтів: що з порушниками буде далі

Подробиці З 18 травня набуває чинності новий закон про мобілізацію. Адвокат Олег Горбачов роз'яснив, яким…

8 години ago

Повернуть кожну душу до України: нардепи вирішили продавити рішення

Подробиці Влада європейських країн готова відправити українців додому за умови домовленостей Військовозобов'язані українці, які перебувають…

9 години ago

Споруджувати укріплення в “мінус три поверхи” просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

Голова Державної спеціальної служби транспорту Олександр Яковець заявив, що фортифікаційне обладнання оборонних споруд на Харківщині…

10 години ago

Мобілізація скасовується: в Україні різко обмежили списки чоловіків, які через ТЦК відправлять до ЗСУ

Подробиці У період дії воєнного стану в Україні чоловіків призовного віку можуть звільнити від мобілізації.…

10 години ago