facebook

COVID-19 в Україні став агресивнішим: лікарі попереджають про симптоми

Громадян закликають щепитися проти коронавірусу, оскільки більшість хворих з важким перебігом – ті, хто не вакцинувався від хвороби.

Лікарі фіксують збільшення кількості пацієнтів з COVID-19 (штам “Омікрон”) із важчим перебігом хвороби, пише “Укрінформ”.

“Ми спостерігаємо зараз значно агресивніший перебіг “Омікрону”, цього не було влітку, агресивність проявляється тим, що дуже висока температура в деяких випадках, і дуже стрімкий розвиток самого захворювання, наростання дихальної недостатності з ушкодженням легень. Цих випадків ще не було влітку, але зараз, на жаль, останніми тижнями ми маємо такі випадки”, – розповіла на брифінгу лікарка-інфекціоністка, завідувачка інфекційного відділення № 2 Олександрівської клінічної лікарні Києва Людмила Мінова.

Вона зазначила, що більшість пацієнтів інфікувалися саме штамом “Омікрон”. Кількість тих, хто потребував госпіталізації у відділення інтенсивної терапії та неінвазивної вентиляції легень, зросла. Переважно ці пацієнти – люди, які не були вакциновані проти COVID-19.

Наголошуючи, що ці симптоми подібні до грипу, лікарка закликала робити швидкі тести – вони доступні у сімейного лікаря. Також Мінова закликала громадян переглянути свою позицію щодо вакцинації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У воєнний час ми маємо розвантажити заклади охорони здоров’я, щоб вони сконцентрували свою увагу на наданні допомоги військовим, тому що кількість поранених зростає і ми маємо наш ресурс направляти на допомогу в першу чергу нашим військовим, не відволікати лікарські засоби, персонал на COVID-19”, – каже лікарка.

Дізнатися інформацію про вакцинацію та знайти пункти щеплення можна на сайті МОЗ list.covid19.gov.ua.

Коронавірус в Україні
На початку місяця в українських регіонах почали фіксувати штам коронавірусу Omicron XBB.1.5 “Кракен”. За словами лікарів, цей штам переноситься пацієнтами легше, проте має здатність швидше передаватися від пацієнта до пацієнта.

Також в МОЗ прогнозували, що зимова хвиля коронавірусної хвороби спаде до середини березня, а зниження рівня захворюваності на коронавірус до кінця місяця.

Утім станом на кінець місяця кількість хворих з ускладненнями коронавірусу росте. На цьому тлі МОЗ розпочав програму підтримки вакцинації в 10 регіонах України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...