facebook

Сі Цзіньпін все ще вагається щодо підтримки України – Зеленський

Глава держави повідомив, що Україна готова зустрічатися з керівництвом Китаю для обговорення шляхів перемоги над російською агресією.

Президент України Володимир Зеленський відніс лідера Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна до лідерів тих держав, які вагаються долучатися до підтримки України у боротьбі з російською агресією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав на прес-конференції за підсумками Бучанського саміту щодо справедливості та відповідальності за російську агресію, в якому взяли участь 47 держав і організацій.

“Що у нас з лідером Китаю? Мені здається, що це саме той час, саме він один із тих лідерів, які вагаються, скажімо так. І мені здається, для нас дуже важливо робити все, щоб задіяти в перемозі над війною максимум держав, як би далеко вони не були. Мені здається, що це і є в цілому перемога світу над війною”, – сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що перемога України має стати має стати прикладом для усього світу та великих держав, які думають про можливу агресію, що цієї агресії не має бути.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Важливо жити у світі в гармонії і без жертв. Це дуже важливо, якщо ми хочемо розвиватися. І тому ми і відправляємо сигнали таким державам і говоримо, що ми готові зустрічатися, обговорювати і разом перемагати агресію Російської Федерації. Очікуємо відповідей деяких держав”, – сказав Зеленський.

Війна в Україні – позиція Китаю
У Міністерстві закордонних справ очікують, що Сі Цзіньпінь використає вплив на Путіна, аби змусити його припинити агресивну війну проти України.

Зеленський заявив, що Україна офіційно передала Китаю запрошення брати участь в реалізації формули миру.

Як повідомляв УНІАН, 20 березня Сі Цзіньпін відвідав Москву для зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Нещодавно представник Китаю при Євросоюзі Фу Цун заявив, що Пекін “не виключає можливості” телефонної розмови або зустрічі глави КНР Сі Цзіньпіна та президента України Володимира Зеленського.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...