facebook

Уряд ухвалив дуже важливе рішення щодо корупціонерів у вишах

Уряд України підтримав важливі зміни до законодавства у сфері вищої освіти. Вони стосуються обмежень під час обрання на посаду керівника вишу.

Джерело:

МОН

Рішення ухвалили 30 березня під час засідання Кабміну. Зокрема, зміни стосуються статті 42 Закону України “Про вищу освіту”.

Уряд ухвалив важливе рішення щодо корупціонерів у вишах
Так, відповідно до погоджених змін, відтепер неможливе обрання на посаду керівника вишу особи, яку зловили на корупції. Також – призначення такої особи виконувачем обов’язків ЗВО.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У разі ухвалення цього законопроєкту, обмеження набуде чинності протягом року з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили.

Вступна кампанія – 2023: коротко
НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові – українська мова, математика – та один предмет на вибір – історія України, іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, фізика, хімія.
На складання тесту абітурієнти матимуть 180 хвилин. Учасники НМТ можуть самі розподіляти час між блоками.
У МОН запланували дві сесії НМТ – 2023: основну і додаткову.
Основна відбудеться у червні, додаткова – у червні – липні. Участь у додатковій сесії можуть взяти ті абітурієнти, які через поважні причини не могли складати тести під час основної.
Тести випускники складатимуть у спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях навчальних закладів – тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ). Їх створять як в Україні, так і в деяких країнах за кордоном.
Реєстрація на НМТ – 2023 відбудеться у квітні.
Підтвердження участі у тесті та остаточний вибір місця проходження НМТ запланували на травень.
Вступна кампанія у виші запланована на липень – серпень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...