facebook

Зеленський показав підвал школи, де окупанти 27 днів утримували українців

Глава держави показав європейським політикам наслідки злочинів російських окупантів на Чернігівщині.

Під час робочої поїздки до Чернігівської області президент Володимир Зеленський разом із віце-канцлером, міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Габеком та генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич оглянули наслідки окупації російськими військами села Ягідного та скоєних ними військових злочинів. Про це повідомила прес-служба Офісу президента у понеділок, 3 квітня.

Глава держави разом із іноземними гостями відвідав школу, у підвалі якої з 3 по 30 березня 2022 року окупанти утримували в антисанітарних умовах, без води та їжі 367 цивільних.

“Серед заручників було 50 дітей, у тому числі кілька немовлят – найменшому було півтора місяці. 11 людей померли, не витримавши нелюдських умов. Десятьох розстріляли російські окупанти”, – йдеться у повідомленні.

Президент та європейські гості поспілкувалися з жителями села, яких утримували у підвалі школи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Дякую за те, що вижили, змогли дочекатися наших воїнів і розповісти всьому світу про ту трагедію, яку принесла Росія, російські військові разом із їхнім керівництвом, їхнім президентом, на нашу землю”, – наголосив Зеленський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...