facebook

Українка подала заяву проти італійського мера: вона звинувачує його у підтримці Росії

Українка, яка вже багато років мешкає в Італії, подала заяву в поліцію на мера міста Ареццо. Вона звинувачує його в тому, що він фактично підтримує Росію, тоді як країна веде криваву війну на території України.

Як докази вона вказала, що завдяки цьому меру в місті відбувся концерт оперної співачки, путіністки Анни Нетребко. Крім цього, мер усіляко підтримує всі “культурні” заходи, пов’язані з Росією.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Українка судитиметься з італійським мером

Наталія Гебрич, українка, яка вже давно мешкає в Італії, подала позов до поліції. У своєму листі вона звинувачує мера італійського міста Ареццо Алессандро Гінеллі у тому, що в той час як в Україні російські війська вбивають мирних жителів, він активно підтримує та просуває російських артистів та всіх представників культури, які пов’язані з РФ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Останньою краплею стало те, що за безпосередньої участі Гінеллі у театрі Петрарки в Ареццо у лютому відбувся концерт оперної співачки Анни Нетребко. Хоча українці активно висловлювалися проти цього, навіть підписували петицію та виходили на акцію протесту.

“Нетребко – відома прихильниця Путіна. Вона підтримувала його на виборах у 2012 році. Вона дає свої концерти у Кремлівському палаці. Найвідоміший факт – у 2014 році вона поїхала до “ДНР” і там вручила мільйон рублів нібито місцевому театру. Сфотографувалася з відомим політиком-втікачем від Партії регіонів Олегом Царьовим та розгорнула на сцені прапор “ДНР”, – перераховує Наталія.

А мер Гінеллі активно просував виступ Нетребко, хвилювався за її здоров’я, коли вона перенесла концерт, й італійським ЗМІ розповідав, що з виторгу за концерт Нетребко купив та передав у Львівську область до міста Самбір електрогенератор.

“Жодного доказу того, що він передав генератор саме на ці гроші, – немає. Немає квитанцій, скільки він витратив на його покупку і що ці гроші дійсно взято з виторгу за концерт Нетребко. Ми писали електронні листи чотирма мовами, але відповіді так і не отримали.

Але тепер концерт цієї співачки в Ареццо відкрив їй дорогу в “Ла Скала”. Ми намагалися донести до керівництва “Ла Скала”, що Путін веде війну не лише на полі бою, а й у культурі та мистецтві. Але нас так і не почули”, – каже Гебрич.

До речі, лише в Італії Нетребко повертається на сцену. В інших країнах вона так само небажана. Наприклад, у США після вторгнення РФ в Україну, оскільки Нетребко не засудила дії Путіна, “Метрополітен опера” розірвала з нею контракт.

Оперна співачка судилася з ними, і суд ухвалив виплатити їй 400 тисяч доларів. У “Метрополітен” вирішили, що краще заплатять їй гроші, але більше ніколи не дозволять переступити поріг свого концертного залу.

Мер не відповідає на листи

Також українку обурило, що мер ігнорував звернення українців до нього сертифікованою електронною поштою. Він не відповідав на листи й інших приватних осіб, які закликали заборонити виступ оперної співачки.

Хоча за італійським законом мер мав відповісти протягом 30 днів. Також муніципалітет отримав десять дзвінків від громадських організацій, але ні на одне з поставлених ними запитань там не відповіли.

Підтримує культуру, пов’язану з Росією

Українка вважає, що мер підтримує не лише Нетребко. У червні, а потім восени 2022 року в місті за підтримки мера проходила виставка ексцентричного скульптора Фабіо Віале. Він розписує мармурові статуї тюремними татуюваннями, переважно російських кримінальних авторитетів.

Одна з таких скульптур – рука з татуюваннями – була виставлена на площі неподалік Собору святих Петра та Павла ХІ століття в Ареццо. Це головне місце католицьких богослужінь у місті.

“Ці татуювання зроблено на зразок наколок ув’язнених, які воюють у групі “Вагнер”. Наприклад, хрести на пальцях руки Костянтина означають ходки за вбивства. І все це відбувалося, коли в Україні вже йшла повномасштабна війна – і “вагнерівці” брали участь у ній”, – каже Гебрич.

Сам Гінеллі тоді казав, що не бачив усіх робіт свого друга-скульптора, але довіряє йому. І його роботи обов’язково буде виставлено біля церков.

Віале часто влаштовує свої виставки і в Росії. А ідея розписувати скульптури татуюваннями прийшла до нього саме тоді, коли він побував у Росії та побачив там людину з такими татуюваннями.

Окрім цього, Наталія хоче, щоб мер пояснив, як у 2016 році муніципальна організація “Прапороносців сарацинів” раптом поїхала на “міжнародний форум” до Криму і хто їм оплачував таку подорож.

Як писали у пресі, такий форум було організовано на гроші Росії, туди звозили іноземних політиків, громадських діячів, щоб реабілітувати факт окупації Криму Росією.

Варто зазначити, що мер Алессандро Гінеллі – великий друг прем’єр-міністерки Італії Джорджі Мелоні. Гінеллі виходець із правої партії “Національний альянс”. Коли він балотувався у мери у 2015 році, то залишив партію. Але його підтримувала коаліція, куди входила правопопулістська партія “Брати Італії”. Саме до неї належить Мелоні. Вона неодноразово приїжджала до Ареццо.

Місцеві ЗМІ не підтримують українців

Українка каже, що всі свої петиції та заяви про протест, про акції вона розсилала і до місцевих ЗМІ. Всю інформацію, яку просили журналісти, вона їм надавала. Однак вони не тільки там не були опубліковані. В одній із газет навіть вийшла стаття, де українку представили у негативному світлі.

“А на одному з телеканалів показали моє зображення, зроблене зі стоп-кадрів відео, де я розповідаю про Голодомор. Там я маю не дуже добрий вигляд, бо був листопад, холодно на вулиці. Але вони саме ці зображення підібрали, хоча в сюжеті йшлося вже про майбутній протест 7 лютого. У соцмережах у мене достатньо різних фото, які можна було використати. Я впевнена, що зроблено це було спеціально, щоб показати українців у невигідному світлі”, – розповідає Гебрич.

Наталія підозрює, що таке негативне ставлення місцевої преси до української активістки не обійшлося без впливу мера.

Тепер її заяву має розглянути поліція та вирішити, чи передавати її до суду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...