facebook

Бабак зробив важливу заяву про освітні втрати в Україні та повернення ДПА

В Україні майже не існує централізованої та ефективної системи зрізу освітніх втрат чи досягнень. Їх вимірюють завдяки міжнародним дослідженням.

Про це під час пресбрифінгу 5 квітня розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, інформує 24 Канал.

Бабак зробив важливу заяву про освітні втрати та ДПА
Бабак наголосив, що, на жаль, змушений констатувати, що в Україні централізованої та ефективної системи зрізу освітніх втрат чи досягнень, в принципі, майже не існує.

За словами нардепа, ЗНО чи НМТ не можна вважати системою освітньої аналітики або оцінки освітніх досягнень, адже це механізм для вступу в університети, а не механізм, який тестує знання на виході зі школи.

Тому один із законопроєктів, який зареєстрував наш Комітет, і на найближчому засіданні Верховної ради очікуємо розгляд, це законопроєкт про повернення державної підсумкової атестації. Вона могла б стати одним із елементів цієї системи загальнонаціонального оцінювання знань,
– розповів глава освітнього комітету.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі, уточнив він, в Україні користуються даними міжнародних досліджень, яке проводить OISD. Зокрема, тесту PISA, який раз на 4 роки здійснює зріз знань або оцінку знань 15-річних учнів.

Останнє дослідження, уточнив Бабак, відбулося у жовтні 2022 року. У жовтні 2023 році в Україні очікують на детальний аналіз та результати.

Також нардеп додав, що питання освітніх втрат в Україні обговорюватимуть на засіданні профільного комітету Ради.

Лісовий назвав найбільшу проблему української освіти
Міністр освіти і науки Оксен Лісовий назвав найбільшу проблему української освіти.
Він вважає, що такою є формування толерантності до корупції у процесі навчання.
Лісовий наголосив, що постійно звертатиме увагу на те, що в освіті найбільшою проблемою є формування толерантності до корупції в процесі навчання. Особливо у вищій освіті.
Міністр також акцентував, що у цьому контексті варто говорити про побутову корупцію у вищій освіті, про управління майном у вишах і про органи сертифікації та ліцензування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...