facebook

Після Великодня медики прогнозують спалах COVID-19

Через приблизно два тижні на Львівщині очікується спалах грипу А, а також ймовірно зросте кількість осіб, що захворіють на COVID-19.

Такий прогноз вірусологів оприлюднила гендиректорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко під час зустрічі у межах інформаційної кампанії з протидії COVID-19, повідомляє кореспондент «Вголосу».

На Львівщині наразі минула восьма хвиля захворюваності на коронавірус від початку пандемії. І лише 8 % (менше 200 тисяч осіб) мешканців області зробили перший бустер від коронавірусу, другою бустерною дозою вакцинувалося менше 1% мешканців області.

Загалом первинну вакцинацію у Львівській області зробили більше 1 мільйона осіб.

Станом на 7 квітня на Львівщині у стаціонарних закладах перебуває 204 особи, що захворіли на коронавірус (4 з них діти).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Ореста Чемериса, кількість осіб на лікарняних ліжках не перевищущує 250-и осіб за підсумками останніх тижнів. Лише за останній тиждень виявлено 511 нових випадків. На жаль, щотижня реєструється від 6 до 17-и випадків летальних.

З COVID-19 будемо жити довго
За словами Наталії Іванченко, ми ще довго будемо співіснувати з коронавірусом. Його теперішній тип Omikron XBB 15 Kraken характерний тим, що він дуже заразний. Його частка у хворих на COVID приблизно 20 відсотків. Симптоми: закладеність носа і всіх пазух, важко ковтати і далеко не завжди є висока температура. Тому медики сьогодні передбачають сезонність коронавірусу.

Натомість фіксують також випадки і захворювання на грип А. З вересня 2022 року і по сьогоднішній день було зафіксовано на Львівщині 1064 особи з таким діагнозом.

Сумна статистика свідчить, що від початку пандемії коронавірусу у нашій області померло від COVID-19 6 тисяч 918 осіб. Більшість з них мали понад 65 років, супутні хвороби і не були вакциновані жодною вакциною (89 % з тих, хто померли).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...