facebook

Білорусь закликала оголосити перемир’я в Україні та розпочати переговори

У Білорусі виступили за оголошення перемир’я в Україні без права переміщення військ з обох сторін та початок переговорів
Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Сергій Алейник під час візиту в Угорщині 12 квітня.

“Позиція Мінська однозначна: треба зупинити загибель людей, негайно оголосити перемир’я та розпочинати переговори – чим раніше, тим краще”, – каже білоруський дипломат.

Алейник наголосив, що “Білорусь, як і Угорщина, на боці миру”.

“Перемир’я має бути оголошено без права переміщення, перегрупування військ з обох сторін, без права перекидання зброї, боєприпасів, живої сили та техніки”, – цитує Алейника росЗМІ.

4 жовтня 2022 року президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким Україна не вестиме будь-яких переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним.
Тоді ж у Кремлі заявили, що для переговорів з Україною доведеться чекати на зміну чинного президента країни Володимира Зеленського.
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що український контрнаступ відбувається щодня, а інформаційний ажіотаж не на користь планам Сил оборони України.
Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував припинити бойові дії в Україні й оголосити перемир’я. В ОПУ назвали його дивним миротворцем.
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що якщо світ обере “ганебний мир” з РФ, то отримає нову війну з російським Четвертим рейхом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...